Online prijava za vakcinaciju protiv COVID-19

Građani Tuzlanskog kantona od danas imaju mogućnost da se online prijave za vakcinaciju protiv COVID-19. Ukoliko ste osiguranik Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, imate aktivno osiguranje ili ste
nekada imali, registrujte se za vakcinaciju protiv COVID-19 na web stranici : https://vakcine-tk.ezoblak.net/

Ukoliko živite na teritoriji Tuzlanskog kantona i imate prijavljeno mjesto prebivališta na teritoriji Tuzlanskog Kantona, ali niste nikada bili zdravstveno osigurani, stranac ste ili trenutno boravite na teritoriji Tuzlanskog Kantona na radu – registrujte se ovdje

 

Mogu li registrovati članove svoje porodice?
Da biste registrovali članove svoje porodice potrebno je da upišete podatke koji se odnose na člana porodice. Kontakt podaci (broj mobitela, email) mogu pripadati osobi koja vrši registraciju ukoliko član kojeg registrujete nema pristup elektronskim komunikacijskim kanalima.

Šta nakon registracije?
Nakon izvršene registracije, dobit ćete obavještenje o uspješnoj registraciji putem Viber ili SMS poruke. Timovi porodične medicine će izvršiti zakazivanje termina za vakcinaciju ili revakcinaciju, uzimajući u obzir pripadnost prioritetnim skupinama, te ćete dobiti obavijest o zakazanom terminu na isti način na koji ste dobili potvrdu o registraciji. Nakon uspješno provedenog procesa vakcinacije, dobit ćete link putem kojeg ćete moći prikazati ili odštampati potvrdu o vakcinaciji. 

Šta ako se ne mogu registrovati putem portala?
Ukoliko građani nisu u mogućnosti da se prijave putem portala, odnosno ako imaju probleme sa prijavama, trebaju pozvati svoju ambulantu porodične medicine.

Ukoliko ste dobili termin a niste u mogućosti da dođete u navedenom terminu putem web stranice možete otkazati termin kako bi dobili novi, odnosno možete pozvati svoju ambulantu porodične medicine.


U slučaju početka masovne vakcinacije sistem će biti u mogućosti na osnovu definisanih pravila pozvati više osoba i izvršiti njihovu raspodjelu kako bi se smanjile nepotrebne gužve.