JAVNI DEMANT

Poštovani,

 

 

Ovim putem u ime kolektiva JZU Dom zdravlja Doboj Istok želimo uputiti javni demant na raznorazne, neosnovane i po našu Ustanovu štetne glasine u vezi sa zdravstvenim stanjem našeg najboljeg sportiste, Osmana Junuzovića.

 

Naime, prema navodima, Osmanovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo nakon medicinske intervencije u SHMP JZU Dom zdravlja Doboj Istok, zbog čega je Osman transportovan u UKC Tuzla. Prema provjerenim informacijama, Osman je trenutno hospitaliziran na Infektivnoj klinici, a da je prethodno isključena mogućnost na Klinici za neurologiju i Klinici za ortopediju i traumatologiju, bilo kakve statistički moguće medicinske greške ili nestručnog/ nesavjesnog liječenja u našoj Ustanovi.

 

Dakle, van svake sumnje je isključena mogućnost povrijeđivanja ili komplikacije nakon intramuskularne aplikacije lijeka, kako stoji u pojedinim navodima.

 

Svakako, potrebno je napomenuti, da je JZU Dom zdravlja Doboj Istok već izvjesni period certificirana Ustanova od strane AKAZ-a i da je uspostavljen sistem sigurnosti i kvaliteta, kao u malo kojem Domu zdravlja u FBiH.

 

Svim građanima i osiguranicima općine Doboj Istok, poručujemo da je medicinska usluga u JZU Dom zdravlja Doboj Istok u skladu sa svim važećim medicinskim standardima i normativima i u tome smislu sigurna. Za svaku eventualnu nejasnoću, pritužbu ili sumnju na rad pojedinca ili Ustanove u cjelini, molimo Vas da pismeno na protokol Ustanove, putem uspostavljenog sistema pohvala i žalbi ( sandučići u Ustanovi za pohvale, žalbe i sugestije pacijenata ) ili službene WEB stranice iste iznesete.

 

Na kraju, našem najboljem sportisti želimo brz oporavak i da u što kraćem vremenskom periodu nastavi sa svojim sportskim uspjesima.