STOP RAKU GRLIĆA MATERNICE

 

 

Poštovane pacijentice/korisnice zdravstvenih usluga, želimo Vas obavjestiti da će u periodu od 16.01. do 21.01.2017. godine Klinika za Ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u saradnji sa Udruženjem ginekologa i perinatologa Tuzlanskog kanotna, Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Ginekološkim službama Domova zdravlja TK i Udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” po drugi puta obilježiti sedmicu prevencije karcinoma grlića maternice.

Kao i prošle godine akciju je pokrenula i svakako najzaslužnija što se ista provodi i ove godine, direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo, prof.dr. Dženita Ljuca. Direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo ove godine ovaj projekat planira realizirati u dvije faze, od kojih prva starta ove sedmice i tiče se stručnih predavanja po svim Domovima zdravlja u općinama na Tuzlanskom kantonu, uključujući i naš Dom zdravlja “Doboj Istok”, podjele brošura i promocijom prevencije u velikim tržnim centrima širom Kantona.

Druga faza obuhvata stručna predavanja na istu temu, ali među studentskom populacijom Univerziteta u Tuzli, i ista ce biti realizirana u martu.

 

POZIVAMO VAS DA UKOLIKO ŽELITE I UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI, PRISUSTVUJETE PREDAVANJU KOJE ĆE SE ODRŽATI 20.01.2017. GODINE, SA POČETKOM U 15 SATI U PROSTORIJAMA DOMA ZDRAVLJA U KLOKOTNICI.

TEMA: PREVENCIJA KARCINOMA GRLIĆA MATERNICE

PREDAVAČ: DR. BEDRELDIN KHODARY